12/8 u komt een lijdend zwerfdier tegen

De zomervakantie is een tijd waarin wij veel vragen krijgen van toeristen in Turkije over honden die ze zien of juist missen. Zoals u zult begrijpen kunnen we vanuit Holland naar Antalya gaan om te zoeken naar die ene zwerfhond (tussen de honderden anderen) die hier altijd rondzwierf maar er opeens niet meer is. En ons een zielige hond in Bodrum melden, twee weken na thuiskomst, heeft ook weinig zin.

Als u Turkije als vakantieland kiest moet u er op voorbereid zijn dat u geconfronteerd wordt met (zwerf)dierenleed en dat geen enkele organisatie dit leed kan stoppen; de enige die het lijden van het betreffende dier kunt verzachten of beëindigen bent u!

Als wij ons zouden moeten bekommeren om alle honden waar toeristen ons over schrijven, zou er geen tijd en geld meer overblijven voor het steriliseren van zwerfhonden.
Steriliseren is de enige humane en effectieve manier om een eind te maken aan het lijden van de zwerfdieren; hun aantal zal langs natuurlijke weg afnemen en minder zwerfdieren zal voor minder overlast en betere acceptatie van de resterende dieren zorgen. Er zullen onder de dieren minder gevechten zijn, omdat hormonen de reutjes niet langer dwingen om te vechten om een teef. Bij teefjes zullen een aantal kankersoorten minder voorkomen, er zullen minder pups verhongeren. Dit zijn slechts enkele van de positieve gevolgen van sterilisatie.

Als u in Turkije of waar dan ook een zwerfdiere tegenkomt dat lijdt, doe er dan zelf wat aan! Sus uw  geweten niet in slaap door eenvoudig weg een dierenwelzijn organisatie te mailen. Breng het dier naar een dierenarts!

Natuurlijk kunt u altijd contact met ons op te nemen voor het adres van een betrouwbare dierenarts of dierenwelzijn organisatie, maar handel zelf en wees bereid de dierenartskosten, of in ieder geval een deel van de kosten, op u te nemen!

ActieZwerfhonden is, net zoals de meeste dierenwelzijn organisaties, niet rijk. Wij werken hard om fondsen te werven voor de sterilisatie en verzorging van de zwerfhonden in Turkije, maar wij kunnen het niet alleen; STEUN ONS!