13/4 update shkd

13/4 update shkd

SHKD update maart 2017

 

Het laatste nieuws over het SHKD asiel

 

Zoals u wellicht weet is ons asiel gevestigd in een bosgebied dat eigendom is van het ministerie van bosbeheer en strijden we al een tijdje om het asiel open te mogen houden. Het is het enige particuliere asiel in Istanbul, waar honden die hulp nodig hebben onderdak en behandeling kunnen vinden. Helaas heeft de Hoge Raad besloten dat we het asiel moeten ontruimen en ontmantelen en heeft het ministerie aangegeven dat dit ook daadwerkelijk moet gebeuren, waardoor we er niet meer onderuit kunnen. We zijn nu druk doende om voor de honden een nieuw thuis te vinden. We willen niet riskeren dat de gemeente de honden komt weghalen, omdat ze dan, net zoals vele andere honden in Istanbul, in verlaten gebieden gedumpt zullen worden en dus aan hun lot overgelaten zijn. We zijn met name Bambi’s familie erg dankbaar, daar zij besloten hebben haar te adopteren. Bambi is inmiddels in haar nieuwe thuis opgenomen. We hopen dat alle honden uit het vriendenproject, zowel als de andere honden, evenveel geluk zullen hebben.

 

Sterilisatiecampagne

 

Het team van SHKD is deze maand voor de tweede maal in Mudurnu geweest. Zij hebben 153 katten en honden gesteriliseerd of gecastreerd. Deze dieren zijn door medewerkers van de gemeente of door de lokale bevolking binnengebracht. Dat zij wilden meewerken aan dit project schept goede hoop voor de toekomst.

 

Behandeling van honden met Demodex

 

De honden die last hebben van Demodex worden nog steeds behandeld met de olie die Aysen Bolukbas, een deelnemer aan het vriendenproject, gedoneerd had aan het SHKD. Onze honden worden dagelijks behandeld met de olie en ze gaan zienderogen vooruit. De huid ziet er steeds beter uit en de vacht begint terug te komen.

 

Een hond uit het vriendenproject overleden

Met veel verdriet moeten wij melden dat Sabrinas, de blinde hond uit Ayvalik die we dankzij een donatie van Aysen Bolukbas hebben geopereerd, plotseling is overleden. We hebben haar op een ochtend helaas levenloos in haar hok gevonden. Ze was zeer schuw en kon daarom niet geadopteerd worden. Ze heeft heel haar leven in asielen door moeten brengen, in Ayvalik en in ons asiel. We zijn heel verdrietig dat zij geen thuis heeft gekend in haar leven.

 

We zijn ActieZwerfhonden en al hun vrienden erg dankbaar voor alle steun!