20/3 Cunda en Ayvalik

20/3 Cunda en Ayvalik

Verslag Cunda en Ayvalik maart 2014
Op 15 maart en 16 maart ochtend zijn er om precies te zijn op Cunda 123 katten gesteriliseerd. Veel van de katten bleken in het begin van een zwangerschap te zijn. Alle gesteriliseerde dieren maken het goed en zijn inmiddels weer teruggeplaatst waar ze gevangen waren.
Op 16, 17 en 18 maart zijn er in Ayvalik 150 honden gesteriliseerd 103 teefjes en 47 reuen. Van de teefjes bleek een groot aantal drachtig te zijn. Het steriliseren van drachtige teven kost meer tijd en dus heeft Murat een extra dierenarts laten komen om te helpen bij de operaties.
30 van de geopereerde honden zijn rond een maand of 4 jong. Deze dieren zullen een maand in het asiel verzorgd worden om op krachten te komen en zullen daarna teruggeplaatst worden. 33 honden zijn door inwoners van Ayvalik gebracht voor sterilisatie en ook weer opgehaald. De overige honden zijn gevangen in een straal van 3 km. vanuit het centrum van Ayvalik en zullen over een paar dagen weer teruggeplaatst worden. De honden verblijven nu in het asiel van Ayvalik, waar Gulnihal over ze waakt.
Er is ook een moeder met pups opgenomen; zonder entingen en wat bijvoeding hebben de pups geen overlevingskans en zullen ze moeten lijden. In het asiel worden ze, samen met de moeder, verzorgd en als de tijd daar is zullen ze weer teruggebracht worden naar de plaats waar ze gevonden zijn.

Een enorm en hoopgevend resultaat van een paar dagen flink buffelen. Blijf ons steunen, we hebben echt geld nodig om alle honden in Ayvalik en alle honden en katten op Cunda te helpen en een voorbeeld te stellen voor heel Turkije!