24/3 Cunda

Cunda

 

En dan ben je ondanks al het werk, niet geslaagd in de missie alle zwerfdieren op Cunda te steriliseren.

Oh zo verschrikkelijk teleurgesteld en verdrietig.

 

We gingen voor 200 katten en 60 honden, dat zou, volgens de plaatselijke vrijwilligers, de hele zwerfdierenpopulatie zijn.

Onze mannen hebben keihard gewerkt en in twee dagen tijd 163 dieren gesteriliseerd en toen……..

Hadden de vrijwilligers niet meer dieren gevangen, bleken er geen 200 maar 500 katten te zijn en konden veel katten vanwege niesziekte niet gesteriliseerd worden.

 

Het positieve is dat er 163 dieren gesteriliseerd zijn en dat de katten in Cunda het goed hebben. De bevolking van Cunda leeft voornamelijk van de visvangst en er blijft genoeg op de kade liggen om de katten een heerlijk maaltje te bezorgen. De bevoling heeft geen last van de katten en de katten niet van de bevolking.

Maar zoveel katten op elkaar is natuurlijk wel een hele ongezonde situatie en een ziekte, als nu de niesziekte, grijpt hard om zich heen.

 

Verdrietig maar niet verslagen, we zullen de middelen moeten vinden om het probleem in Cunda definitief op te lossen.

Ik blijf doorvechten, en hoop dat er mensen mee willen vechten!  U nog maar een keer om een donatie vragen en morgen weer “bedel” mails de deur uit naar andere organisaties en onderwijl weer een creatief fondsenwervings plan bedenken.

Ik ben met Murat aan het overleggen wat het slimst en voordeligst is; Murat een aantal keer terug naar Cunda te laten gaan om in etappes de rest van de katten te steriliseren of een plaatselijke dierenarts in te huren. Ik heb nog een kleine hoop dat een dierenarts van een andere organisatie die in een stad 10km. verderop gestationeerd is misschien uitgeleend kan worden. De laatste twee mogelijkhed…en zouden flink in de reiskosten schelen. Naast reis en verblijfskosten is er ook geld voor hechtmateriaal, antibiotica, pijnstilling en rabiesenting nodig. Gelukkig hebben we nog een flinke voorraad narcosemiddelen. In principe is het niet meer nodig dat er een para veterinair mee gaat; de plaatselijke vrijwilligers zijn inmiddels bekend met de handelingen die verricht moeten worden. Zij kunnen ook elke keer weer een dier of 40 vangen en klaarmaken voor sterilisatie zodat de aanwezige arts geen tijd hoeft te verliezen. Maar al bij al praten we dan toch nog over een bedrag van zo’n 3500euro….