28/1 bos asiel

28/1 bos asiel

We hebben het al eerder meegemaakt de dreiging van het ministerie van bosbouw dat het asiel en de honden weg moesten. Tot nu toe liep alles met een sisser af.

Dit keer is er weer een opdracht gekomen het asiel te ontruimen en het lijkt nu serieus.

In het bos asiel is men alles in gereedheid aan het brengen om de honden naar elders te transporteren. Gezien de export en importregels zullen de honden niet binnen 3 maanden naar een plek buiten Turkije kunnen.

De honden van het vrienden project zullen, in geval het asiel echt gesloten moet worden naar het asiel van Robert Smith in Oradea-Roemenië gaan.

Schrik niet bij het horen van Roemenië want de honden zijn veilig in Oradea.

Het asiel is er al jaren en heeft nooit problemen gehad.

Het vriendenproject kan gewoon voortgezet worden met uw vriendje in Roemenië.

Omdat het asiel nog groter is dan het bosasiel zal het maken van foto’s wel moeilijker worden.

Nogmaals er is nog niets zeker behalve dan dat als de ontruiming echt doorgaat uw vriendje veilig naar Roemenië gaat.

Ook voor de andere honden in het bosasiel is een plek geregeld. De niet herplaatsbare honden zullen allemaal naar Roemenië gaan voor de herplaatsbare honden is Robert Smith bezig een asiel in Nederland op te zetten en een klein aantal zal naar zijn huis in Sapanca in Turkije gaan.

Definitief is de verhuizing dus nog niet maar de dreiging is dusdanig dat er vast een draaiboek wordt gemaakt om de honden in veiligheid te brengen,

ActieZwerfhonden zal gewoon doorgaan met haar sterilisatieprojecten in Turkije en het vriendenproject voor de Turkse honden in Roemenië of in Turkije.

Zodra er meer zekerheid is zal ik u verder informeren en verder zal ik u binnenkort informatie over het asiel in Oradea sturen.

Zojuist kreeg ik foto’s binnen van het asiel in Oradea zoals het er op dit moment bij ligt. De honden hebben geen last van de kou omdat er zoals u kunt zien hokken zijn maar ook omdat ze gevoed worden met speciaal voer met een hoog proteïne en vetgehalte.

DSC09546 DSC09543DSC09489DSC09477DSC09508DSC00079