30/5 Ayvalik

30/5 Ayvalik

to go or not to go thats the question
Gaan we nou wel of niet begin juni nog een keer naar Ayvalik om weer 150 honden te steriliseren. Dierenarts Murat heeft met een super vaardige hondenvanger het gebied bezocht; de man kan aan de vorm van het lijf van een teef zien of ze gesteriliseerd is of niet. Er blijken nog zo’n 80 ongesteriliseerde teefjes op de vuilstortplaats te leven en dat betekent dat als we in juni niet gaan er weer ca. 320 pups geboren zullen worden om te lijde…n en te sterven. Aan de andere kant wordt het in juni meestal zo warm in Ayvalik dat de kans op infecties na de sterilisatie groter wordt.
Overigens is het wel duidelijk dat honden van elders in Ayvalik gedumpt worden. Waarschijnlijk door gemeentes die denken zo goedkoop van hun zwerfhonden af te komen. Ze begrijpen niet dat door het draagkracht principe hun gemeentes nooit vrij van zwerfdieren zullen worden zonder het gebied op te vullen met gesteriliseerde honden.

Wij zetten in ieder geval door voor het welzijn van de honden in Ayvalik en om van Ayvalik een voorbeeld voor Turkije te maken.