30/7 Haytap reist door Anatolië

30/7 Haytap reist door Anatolië

Haytap trekt door Anatolia

 

Haytap is bezig aan een tour door Anatolia. Ze zijn begonnen aan de Aegean Coast en zijn van plan in het Oosten te eindigen. In iedere stad die zij aandoen bezoeken zij het gemeentelijk asiel, ontmoeten plaatselijke vrijwilligers en praten met de burgemeester. Ook Nesrin is erbij. Zij gaat zonder probleem de dialoog aan en heeft het talent om haar overtuiging op anderen over te brengen. Vorig jaar heeft Haytap ook een dergelijke tour gemaakt en in ieder stad die zij destijds bezochten zijn inmiddels verbeteringen opgetreden.

Vorige week belde Nesrin me vanuit Asos, een vakantieoord aan de Aegean Coast. Ze vertelde dat er duizenden katten op straat zwerven. In de zomermaanden worden ze gevoerd, maar in de wintermaanden sterven veel van de katten een hongersdood omdat er dan niemand is om ze te voeren. Twee vrijwilligsters doen hun uiterste best om deze katten te laten steriliseren. Helaas is het aantal katten gewoonweg te groot en de burgemeester weigert medewerking te verlenen. Daarom heeft ze gevraagd of het team van SHKD daarheen kan komen om een grootschalige sterilisatiecampagne uit te voeren.

 

Het is een zeer warme en vochtige zomer dit jaar en het team van Haytap verricht prachtig werk. Persoonlijk contact is, vooral in Turkije, zeer belangrijk in het overtuigen van burgers en gemeentelijke ambtenaren van het nut van sterilisatie. Haytap doet haar uiterste best hiervoor en probeert tegelijkertijd de condities in de asielen te verbeteren.

Na afloop van de reis zal AZ met Haytap en het SHKD overleggen wat de beste plaats zal zijn voor de volgende sterilisatiecampagne.