4/2 Sotsji

4/2 Sotsji

Waarom verbaasd het me nu niet dat er in Sotsji zwerfhonden worden gedood als voorbereiding op de Olympische spelen…..omdat het een terugkerend gebeuren is; voor internationale culturele- of sportevenementen schijnen opeens zwerfdieren geruimd te moeten worden.

Dit was zo toen Istanbul Culturele hoofdstad van Europa werd, bij de spelen in Beijing,  de voetbalkampioenschappen in de Oekraïne en Polen en dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Naast de rechten van de dieren worden ook de mensenrechten met voeten getreden; soms denk ik dat dit een vereiste is om dergelijke internationale evenementen toegewezen te krijgen.

Vaak is er actie gevoerd, wat dierenrechten betreft is er nooit wat veranderd. De sponsors en de deelnemers zeggen dat het hun alleen maar om de sport/ de cultuur gaat en nee zei kunnen niets aan de situatie ter plekke veranderen, ja het is erg, maar nee het is niet hun verantwoordelijkheid.

Wat is cultuur en wat is sportiviteit als er bloed kleeft aan dergelijke evenementen.

Hoewel ik een groot liefhebber van de schaatssport ben, zal ik de spelen uit principe niet volgens…mijn eigen klein protest tegen het schenden van de rechten, zowel van mens als dier.