5/2 bos asiel Istanbul

5/2 bos asiel Istanbul

De honden in het SHKD bos asiel in Istanbul worden, dankzij uw en onze steun,  goed verzorgd. Niet alleen krijgen ze voldoende te eten, ook de medische verzorging is voor een asiel van dit formaat ( ruim 250 honden in het asiel en zo’n duizend in de directe omgeving op een braakliggend terrein) op hoog niveau.

Ieder jaar begin mei worden alle honden tegen Hondsdolheid gevaccineerd, ontwormd en tegen vlooien en teken behandeld.Traditie getrouw worden dan zoveel mogelijk vrijwilligers opgetrommeld om deze mega klus te klaren.

Dit jaar heeft ActieZwerfhonden het geld voor deze behandeling gedoneerd. Natuurlijk kon dit alleen met uw hulp en trouwe steun.

In principe krijgen alleen de pups jonger dan een jaar een cocktail enting, omdat zij  het gevoeligst zijn voor het virus waar het vaccin op gericht is.

Dit jaar is er sprake van een nieuwe variant van de hondenziekte die ook slachtoffers maakt onder oudere honden. Dankzij een mega donatie van een van onze donateurs, konden wij hier meteen op inspringen en zijn alle honden gevaccineerd!