7/12 Mordogan

7/12 Mordogan

Zojuist ontvangen bericht Ik kreeg een bericht op mijn facebookpagina over uw stichting. Ik woon sinds vorig jaar in Mordogan een klein dorp aan de Egeische zee. ’s Zomers zijn hier veel gasten die de straathonden voeden, maar ’s winters doen de vrouwen van Mordogan dat. Veelal betalen zij dat uit eigen zak. Ook ik draag mijn steentje bij. Maar het is niet genoeg. Het is heel erg om de honden zo t…e zien vechten om dat kleine beetje voedsel dat ze kunnen vinden. De zwakken delven het onderspit. Dit wilde ik even kwijt.
Helaas heb ik moeten antwoorden dat wij niets voor de honden van Mordogan kunnen doen. We kunnen onmogelijk de miljoenen zwerfhonden in Turkije van voer voorzien.
Eens te meer geeft dit aan hoe belangrijk steriliseren is; s zomers zijn er toeristen, etensresten, voldoende eten voor de honden, pups worden geboren, blijven in leven. s Winters zijn er teveel honden voor de natuurlijke voedselbronnen, zijn er minder mensen dus minder afval en sterven de dieren van de honger. Door de dieren te steriliseren voorkom je in ieder geval dat pups na de zomer van de honger sterven, wordt het leven voor de zwakkere dieren iets makkelijker en verminder je langs natuurlijke weg het aantal zwerfhonden.