9/10 waar zijn de honden….

9/10 waar zijn de honden….

Vrijwilligster Jacolien was in Istanbul en vraagt zich af….ik vrees het ergste
“Ik was zelf 3 weken geleden aansluitend aan mijn vakantie nog ff een paar dagen in Istanbul en daar viel het me, na de laatste keer in April, nog meer op dat er in de wijk waar mijn schoonvader woont  ( Maltepe aziatische kant) geen hond op straat meer liep. Waar voorgaande 4 jaren nog hele roedels de woonwijken bezetten, was geen hond op straat meer te vinden. En niemand weet natuurlijk waar ze zijn gebleven.
Toen we ergens reden en ik het bord Beykoz zag staan gingen er bij mij allemaal lampjes branden, en ja hoor, daar in de bossen op de wegen stikte het van de zwerfhonden (note linda: enige tijd geleden zijn alle honden uit Beykoz zowel van de straat als uit het asiel, in de bossen gedumpt. Zonder eten vechten zij om te overleven). Het is mij nog steeds een raadsel waar de roedels van Maltepe zijn gebleven…….

Ik (Linda) ben gaan navragen bij iemand die ik in die omgeving ken en die zich inzet voor de zwerfhonden in haar straat “er is hier een wijk, kurtkoy, zo’n 20 km hier vandaan. Het ligt een stuk hoger, vlakbij het vliegveld. En daar lopen roedels en roedels honden rond, het stikt er van de honden. driemaal raden waar die vandaan komen……..Gulsuyu waar ik woon is een wijk in Maltepe
en het mindert hier beslist niet, zie nog steeds zo nu en dan nieuwe honden, de meeste gesteriliseerd. Ik vermoed dat ze een paar in Maltepe laten als goed voorbeeld en de rest in het bos bij Kurtkoy dumpen? Zal onze dierenarts in maltepe eens vragen, zijn assistente voedt dagelijks een horde aan zwerfhonden en katten