Lege cartridges

 Wij zijn dringend op zoek naar actieve inzameladressen.
Zoals u misschien wel weet, zijn lege cartridges en patronen van toners voor b.v. kopieerapparaten, vaak geld waard.

Er zijn een aantal bedrijven die de cartridges innemen om ze te hergebruiken. Dit wordt, zowel uit financiële overwegingen als uit zorg voor het milieu, gedaan .

De cartridges kunnen kosteloos afgehaald of opgestuurd worden. De verschillende inname bedrijven stellen echter wel een minimum aantal cartridges of waarde in euro’s voor deze gratis afhaal/verzend service. Een cartridge vertegenwoordigt een waarde van ca. €0,25 en dus zijn het meestal verenigingen, scholen of bijv. “goede doelen organisaties” die vrijwilligers vragen cartridges in te zamelen, in te leveren en dan vervolgens de vergoeding ter beschikking te stellen.

Ook ActieZwerfhonden zamelt op deze manier een extra centje voor de honden in. Een aantal mensen heeft zich al opgegeven als “inzamelpunt”, maar AZ kan er nog veel meer gebruiken.

Als u ook voor ActieZwerfhonden wilt inzamelen stuur dan even een berichtje.

Uw postcode wordt dan hier op de pagina vermeld zodat mensen kunnen zien of er een inzamelpunt bij hen in de buurt is. Verder krijgt u van ActieZwerfhonden een poster toegestuurd die u op uw raam kunt plakken om omwonenden te laten weten dat ze bij u hun lege cartridges in kunnen leveren. Natuurlijk kunt u ook uw collega’s en kennissen vragen hun lege cartridges voor u/ ActieZwerfhonden te bewaren.

Mocht u cartridges in willen leveren, stuur dan even een berichtje met de postcode waar het om gaat, zodat de cartridge inzamel coördinatrice u het bijbehorende adres door kan geven.

cartridges

Tot nu toe zijn er inzamelpunten in de postcodes:

1075 VV

2035 RN

2235 EP

2498 BB

3079 DP

3941 KB

4141 CR

4316 AR

5342 EP

8032 HG

8567 JK