Honden met een handicap

Gonny en Peter, Karin en Willem, Indy, Ans de Groot, Erika, Loes Holierhoek, Alla, Mirjam, Diana von Geldern, Gulay Fitoz,de honden Diesel, Una en Duby, Honden forum en Nique Hanskamp, Charlotte de Graaff, familie de Graaff  en Desiree Gulter hebben zich aangemeld als vrienden van de gehandicapte honden; wij zoeken er nog meer vrienden bij.

Op deze pagina stellen wij honden met een handicap aan u voor.
Deze honden verblijven in het bos-asiel maar er wordt wel naar een thuis voor ze gezocht.
Omdat de verzorging van honden met een handicap extra kosten met zich meebrengt zoeken we meerdere vrienden voor een hond.
Zodra één van de honden herplaatst is komt uw bijdrage automatisch aan een andere gehandicapte hond ten goede.
22-09-2012
Dank zij uw hulp hebben we nog een aantal gehandicapten honden aan het project toe kunnen voegen!

Maske (het hondje met de witte “riem” om zijn buik)

Afkomstig uit Erdek en door Murat meegenomen van een sterilisatiecampagne. Maske heeft mkoeite met zijn achterpten soms kan hij er wel mee lopen en soms niet.

Nazli (hondje bij de stoel)

Nazli beschikt ook maar over  drie benen en is een 3 (2016) jaar oud teefje. Ze is ook uit Erdek meegenomen om dat de omstandigheden daar veel te slecht zijn voor gehandicapte honden

Pirtik (zwart beige hond duidelijk met 3 poten) Helaas is Pirtik op 16 maart overleden

Deze 3 potige gehavende schoonheid is een 8 jarige reu (2009) door vrijwilligster Sibel naar het asiel meegenomen omdat hij in slechte toestand was.

Erdek (pitbull achtig tijgerkleurig)

Erdek is een 3 jaar oude reu (2014)

Toen Murat aan het steriliseren was in Erdek trof hij deze bull terrier aan die vanwege zij ras en zijn drie en een halve poot nooit geadopteerd zou worden.

Hij heeft hem mee naar het bos-asiel genomen omdat Erdek echt geen asiel is waar een hond de rest van zijn leven kan doorbrengen.

Balim
Balim heeft een thuis gevonden in Duitsland.
Balim is een teefje van 1 jaar jong (2013). Ze komt uit het gemeentelijke asiel van Sisli.

Ze is gehandicapt aan haar rechter achter poot. De dierenarts in Sisli heeft haar geopereerd, maar helaas zijn de problemen niet over. De mensen van Sisli hebben aan het SHKD gevraagd of ze in het asiel geholpen en verzorgd kon worden. De verzorging lukt natuurlijk maar de poot is nog steeds niet beter en zal ook niet meer beter worden. Balim kan dus niet terug naar het asiel in Sisli of naar de straat.

Gece
Gece heeft een thuis gevonden in Duitsland.
Gece is 1 jaar oud (2013) en gehandicapt aan zijn linker voorpoot.

Yasar
Yasar is een reu geboren in 2009, die zowel met mensen als andere honden goed overweg kan.
Een dierenvriend heeft hem uit het naast het bos asiel gelegen, gemeentelijke asiel van Hasdal gehaald omdat het dier pijn leed en niet behandeld werd. Ze bracht hem naar een dierenarts die de poot halverweg geamputeerd heeft. Yasar kreeg opnieuw een infectie. Een van de vrijwilligsters van het SHKD vroeg Murat om hulp. Ondanks dat hij dacht dat de hond het niet zou overleven heeft Murat toch nog een operatie gedaan om het restant van de poot te amputeren. Het wonder geschiedde; Yasar is gezond en blij. Zijn naam betekent dan ook “hij die zal overleven”‘ Yasar is herplaatst in november 2017

Kotan
Kotan is een gecastreerde Kangal kruising die geboren is in 2008. Kotan kan goed overweg met mensen, maar is erg jaloers op andere honden.
Hij is gevonden door een dierenvriendin terwijl hij twee gewonde achterpoten had. In één van beide poten was al cangreen ontstaan en deze poot moest geamputeerd worden. Dit jaar is de brokkenpiloot ontnapt uit het asiel en heeft hij zijn linker voorpoot gebroken. Murat heeft hem geopereerd, maar de poot zal altijd slecht blijven functioneren.

Conan

Conan is ontsnapt uit de omheining van het asiel, maar komt wel iedere dag even eten halen dat ook voor de rond het asiel levende honden wordt neergezet.
Door uw enthousiaste steun hebben we nog een hond onder onze hoede kunnen nemen.
Ook Conan heeft maar 3 pootjes en zal dus de rest van zijn leven in het asiel moeten blijven tenzij er een this voor hem gevonden wordt.
Hij kwam met een slecht geamputeerd been in het asiel, Murat heeft de amputatie over moeten doen.
Zoals u kunt lezen is Conan geboren in 2010, een reutje, gesteriliseerd en een kruising. Hij kan goed overweg met mens en dier.
Conan Door op zijn naam te klikken komt u bij de file van Conan.

Bambi
Bambi is door de dierenambulance van vrijwilligers uit Istanbul, gevonden en naar het SHKD gebracht.
Ze mist 1 poot en is 8 maanden jong (2010).
De Turkse vrijwilligersgroep DGB heeft een dierenambulance gekocht.
Als een hond op straat pijn lijdt halen ze de hond op en brengen hem/haar naar een asiel.
Tot nog toe geldt dit alleen voor honden die aangereden zijn, zieke zwerfhonden worden niet opgehaald.

27-2-2017 Bembi heeft geluk ze gaat bij Ans wonen

George
George is een reu van 5 jaar oud (2011).
Helaas is George in september 2013 overleden.
Hij werd door een dierenvriend gevonden met een gebroken been. Zij heeft hem naar het bos-asiel gebracht alwaar George zijn poot geamputeerd is. Zijn herstel nam dusdanig veel tijd in beslag dat hij niet meer op straat teruggeplaatst kon worden.
George kan goed overweg met mens en dier en is dus herplaatsbaar.
Meld u nu aan als vriend van één van deze honden

Voornaam

Achternaam

Adres

Postcode

Woonplaats

Land

Emailadres

Wenst op de site vermeld te worden als vriend
 Ja Nee

Geef hieronder aan welke naam op de site vermeld moet worden

Van welke hond wilt u vriend worden ?

Bedrag

 € 10,- per maand € 20,- per maand