Honden doodgevroren in asiel in Bolu

Honden doodgevroren in asiel in Bolu

Vandaag ontvingen wij navolgend bericht

Het asiel in Bolu is veranderd in een dodenkamp!!

De koude die het hele land momenteel in z’n ban heeft  tezamen met verzorgers die hun werk niet doen, heeft  in het asiel in Bolu geleid tot de dood van diverse honden.

Dierenliefhebbers in en rondom het gebied zijn, veelal te voet omdat de wegen onbegaanbaar, massaal naar de plek des onheils toegestroomd.

De dierenliefhebbers hebben zich via social media verzameld en zijn op pad gegaan om zoveel mogelijk dieren te helpen of te redden.

De federatie van dierenbescherming organisaties HAYTAP die dit bericht hoorde is op weg gegaan met een reddingsauto, maar kon helaas door de sneeuw de plek niet bereiken. De inzittenden gingen te voet verder. Eenmaal daar aangekomen wachtte hen verschrikkelijke horror beelden.

De medewerkers gaven aan hun hoofdkwartier het volgende bericht door. “We bevriezen hier niet van de kou maar wel door de beelden die we hier zien!”
Ook gaven ze aan dat de beesten waren vastgebonden aan lijnen van hooguit 1,5 meter, waardoor zij niet konden schuilen in de daarvoor bestemde hokken (lijnen waren te kort), dus stonden de beesten gewoon buiten in de sneeuw en de kou.