Vrijwilligers stellen zich voor

Deniz Yurdatap

Vertaalster


Dit is Panda. Een van de duizenden straathonden in Istanbul. Hij is de hond die mijn leven compleet veranderd heeft. Dankzij hem, heb ik gezien wat belangrijk is in het leven = liefde liefde liefde. Dankzij hem en de duizenden katten & honden die ik elke dag mijn vrienden noem, ben ik van alle dieren gaan houden en ben ik een gepassioneerde veganist geworden. Ik ben helaas geen ‘social butterfly’, maar probeer op mijn manier altijd mijn best te doen voor dieren. Dieren & liefde. Dit is mijn leven en dit maakt mij de gelukkigste mens op aarde.
Dit is mijn leven en dit maakt mij de gelukkigste mens op aarde.

Anita van Bommel

Vertaalster


Ik ben Anita van Bommel en vindt dieren en speciaal honden heel erg leuk. Toen ik Linda leerde kennen en van ActieZwerfhonden hoorde en er steeds meer bekend mee werd wilde ik ook heel graag iets doen. Ik heb echt geweldig veel bewondering voor wat er allemaal al bereikt is en sta er dan ook voor de volle 100% achter om te helpen de komende doelen ook nog te bereiken. Het is erg fijn om op deze manier iets te kunnen betekenen voor dieren die niet voor zichzelf op kunnen komen.
Het is erg fijn om op deze manier iets te kunnen betekenen voor dieren die niet voor zichzelf op kunnen komen.

Nathalie Klinge

Bestuurslid


Ik ben Nathalie Klinge en sinds 1 januari 2013 bestuurslid van ActieZwerfhonden. Oprichtster Linda Taal ken ik al bijna 10 jaar en ze heeft me eindelijk weten te strikken als bestuurslid! Ik draag ActieZwerfhonden een zeer warm hart toe, omdat deze stichting het zwerfhondenprobleem bij de wortel aanpakt. Ik zet me sinds 2003 in voor zwerfhonden in met name Roemenië voor de organisatie FPCC, een zusterorganisatie van SHKD in Istanbul, beide opgericht door de Engelsman Robert Smith. In Roemenië hebben we een stad met 210.000 inwoners zwerfhondenvrij weten te krijgen alsmede een provincie met 600.000 inwoners.

Ik heb het bos asiel in Istanbul meerdere malen bezocht en ken Murat ook goed, daarom weet ik wat er speelt. Inmiddels adviseer ik samen met Robert diverse buitenlandse overheden hoe ze hun zwerfhondenproblemen kunnen oplossen. Daarnaast houd ik me bezig met lobbywerkzaamheden in Brussel om de Europese Commissie ervan te overtuigen tot een EU raamwerkwetgeving te komen om de (kandidaat) lidstaten te dwingen tot een nationale humane en effectieve aanpak van hun zwerfhondenproblemen. In 2010 en 2011 heb ik de 1e en 2e Zwerfhondenconferentie georganiseerd, omdat ik graag wil, dat meer stichtingen zich gaan richten op de oplossing: castreren/steriliseren van de zwerfhonden en educatie scholen. Ik hoop, dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de continuatie van ActieZwerfhonden, opdat er zo veel mogelijk Turkse zwerf- en huisdieren onvruchtbaar gemaakt kunnen worden.

Ik draag
ActieZwerfhonden een zeer warm hart toe, omdat deze stichting het
zwerfhonden
probleem bij de wortel aanpakt.

Liesbeth Huiskamp


We liepen langs de haven, mooi weer, leuke terrasjes, vissersbootjes en de veerboot tussen Istanbul en Bandirma en een hond die dreef in het water.Ongeveer een week later liepen we weer langs de haven, nog steeds mooi weer, leuke terrasjes, vissersbootjes en de veerboot tussen Istanbul en Bandirma en……..nog steeds die hond die daar nóg steeds dreef in het water.
en……..nog steeds die hond die daar nóg steeds dreef in het water.

Judith Albers

Vertaalster


Mijn naam is Judith Albers en mijn hart gaat uit naar alle dieren. Toen ik 5 jaar was kregen wij thuis een hond. Karzan werd mijn vriendin, mijn zusje en is zeventien jaar bij ons geweest. Omdat we beiden fulltime werken is een hond nemen geen optie, maar genieten we dagelijks van ons meisje Kayra. Ik wilde al jaren iets betekenen voor dieren in nood. Als hoog sensitief persoon (HSP) kan ik het niet opbrengen actief mee te werken aan acties en het leed met
eigen ogen te moeten zien. Toen ik op LinkedIn een oproep voor vertalers voorbij zag komen, heb ik geen moment geaarzeld. Direct heb ik me aangemeld en vertaal ik sindsdien teksten van Nederlands naar Engels. Mijn kans om eindelijk iets te kunnen betekenen in de strijd tegen dierenleed!
Ik wilde al jaren iets betekenen voor dieren in nood.

Lieke van Alphen


Via via heb ik kennisgemaakt met ActieZwerfhonden. De kleinschalige stichting sprak me meteen aan, ik wil ontzettend graag bijdragen aan het welzijn van de Turkse zwerfhonden, juist omdat het daar zo hard nodig is wegens gebrek aan goede kennis en de juiste middelen om de dieren te helpen. Ik zie dat er al zoveel goed werk is verricht, en alle kleine beetjes helpen! Daarom zet ik me graag in voor ActieZwerfhonden!
De kleinschalige stichting sprak me meteen aan

Astri Skarveland


Ik ben Astri Skarveland, door adoptie van mijn 2 Spaanse honden ben ik me pas bewust geworden van het vele dierenleed in het buitenland. Adoptie van een buitenlandse hond in Nederland is geweldig voor de betreffende hond maar verandert niets aan de situatie daar. Daarom draag ik actiezwerfhonden een warm hart toe omdat ze zich bezighouden met de situatie van de honden in het land zelf door o.a. het ondersteunen van neuter and release projecten, het bos asiel, ondersteuning lokale opvang projecten en voorlichting/educatie.
Ik probeer een klein kiezelsteentje bij te dragen door het inzamelen van lege cartridges en oude mobieltjes en medicijnen. En verder zal ik af en toe de informatiestand bemannen op locatie
Ik probeer een klein kiezelsteentje bij te dragen door het inzamelen van lege cartridges en oude mobieltjes en medicijnen.

Ingrid Bahr

Vertaalster Duits


Ik ben al enkele jaren met dierenbescherming bezig.

In mijn geval waren en zijn dat zwerfkatten geweest.
Intussen hebben er 9 een tehuis mij mij gevonden en een stuk of 5 krijgen voedsel enz. voor de deur.
Bij AZ ben ik per toeval beland. Een kennis had aan mij gevraagd of ik vertalingen kon doen en ja, dat kon en kan ik .
Het lot van de dieren zal mij denk ik nooit meer los laten.

Het lot van de dieren zal mij denk ik nooit meer los laten.

Judy Klein Bongardt

Vertaalster Duits


Ik doe wel eens vertalingen voor Actie Zwerfhonden omdat ik vind dat deze stichting goed werk doet. En als ik naar mijn eigen 5 honden kijk, waarvan er drie uit Spanje komen en eentje uit een Nederlands asiel, dan gun ik iedere hond zo’n leven, in welk land dan ook. En daar zet Actie Zwerfhonden zich (onder meer) voor in.

Hierbij een foto mee van Dunya, Daisy en mij: Alle neuzen dezelfde kant op!

Alle neuzen dezelfde kant op!

Greet Torfs

Voorzitter


Ik wil graag iets doen voor de zwerfhonden in Turkije omdat ze in erbarmelijke omstandigheden moeten overleven. Actie zwerfhonden wil daar echt iets aan doen. Alles gebeurt op kleine schaal, maar met enorm veel inzet en doorzettingsvermogen van Linda, de stuwende kracht achter dit alles.
Ik wil graag iets doen voor de zwerfhonden in Turkije.

Erol Alici


Ik kom vaak in Turkije omdat mijn vader Turks is. Zo kwam ik ook in aanraking met het leed van de zwerfhonden aldaar. Via ActieZwerfhonden kreeg ik de kans om daadwerkelijk iets te doen. Daar ik een E-Commerce bedrijf heb bood ik Linda aan gratis deze nieuwe website te ontwerpen en beheer deze ook samen met haar. Tevens doe ik soms wat adhoc vertaalwerk naar het Engels voor AZ haar nieuwsbrieven en persberichten.
Via ActieZwerfhonden kreeg ik de kans om daadwerkelijk iets te doen..

Linda Taal

oprichtster/secretaris/penningmeester


Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de oplossing van de zwerfhondenproblematiek in de hoop dat veel steentjes een stevig fundament vormen waarop alle dieren een gelukkig bestaan kunnen leiden.
Ik wil graag mijn steentje bijdragen

Lisa Taal


Liefde en respect voor dieren is er bij mij met de paplepel in gegoten. Ik lag letterlijk met katten in de wieg en al heel snel kwam hier onze eerste (zwerf)hond, Kanjer, bij. Ik trek me het lot van dieren erg aan en heb bewondering voor wat mijn moeder met de stichting (met hulp van vrijwilligers en gulle gevers) bereikt voor de zwerfhonden. Het is voor mij dan ook vanzelfsprekend om hier mijn steentje aan bij te dragen.
Ik lag letterlijk met katten in de wieg...

Pascale Schwartz

Veilingmeester


Ik hou heel veel van dieren en uit liefde en respect voor alle dieren leef ik veganistisch.
Ik heb een eigen trainingsbureau www.bereik100procent.nl en therapeutische praktijk (www.nei-therapie.nl) waar ik graag mensen help gelukkiger te worden en in balans te komen. In mijn vrije tijd help ik graag dieren. Vandaar dat ik o.a. al langer dan 10 jaar stichting ActieZwerhonden steun door een deel van mijn omzet aan de stichting te schenken. Ik vind de stichting heel integer en het geschonken geld wordt goed besteed.
Ieder jaar doe ik enthousiast mee met het bieden op werken in de kunstveiling en koop ik minimaal twee kunstwerken. Dit jaar, begreep ik dat Linda het erg druk had en dat er waarschijnlijk geen veiling zou komen. Ik sprong er meteen als vrijwilligster in en bood aan om de organisatie kunstveiling op me te nemen.

Foto: met mijn hond Sara

uit liefde en respect voor alle dieren leef ik veganistisch