Liz liep de marathon

Liz liep de marathon

20-10-2011

Liz liep voor de honden,

Herinnert u zich nog; de Engelse Liz zou deelnemen aan de marathon van Istanboel en zocht sponsor. Het gesponsorde bedrag komt geheel ten goede aan ActieZwerfhonden en haar werk voor de zwerfhonden in Turkije
De marathon van Istanbul uitgelopen!

Eindelijk was de dag van de marathon (16 oktober) dan aangebroken. Ondanks de zeer slechte voorspellingen viel het weer mee; een lichte motregen gedurende de hele marathon. Mijn voeten zijn doorweekt geraakt, maar het kon allemaal veel erger.

De marathon heb ik in 4.20.33 gelopen. Het was knap zwaar, vooral omdat er behalve langs de laatste 500m., geen toeschouwers waren om de renners aan te moedigen. Marathon lopen is geen booming sport in Turkije en de meeste inwoners waren alleen maar verstoord door het evenement.

Toch heb ik echt van de loop genoten en toen een groep zwerfhonden mee ging huilen met de oproep tot gebed vanuit de moskee, werd ik me weer heel bewust van het doel van mijn deelname aan de marathon; de zwerfhonden helpen.

Tot nu toe is er 1711 euro aan sponsorgeld binnen; sponsors zijn nog steeds welkom!