Oekraïne

Oekraïne

18-10-2011
Vooralsnog geen samenwerking mogelijk tussen ING, KNVB en Animal Foundation Platform!

Met betrekking tot het ruimen van zwerfdieren als voorbereiding voor EK 2012 in de Oekraïne.

Ter Aar, 18 oktober 2011

De afgelopen week heeft voor het Animal Foundation Platform volledig in het teken gestaan van de massale slachting onder zwerfdieren in Oekraïne. Na het verzenden van een persbericht is dit zeer goed opgepakt door een aantal lokale en grote mediapartijen. Nederland 1, RTL4, Sbs6, radio en dagbladen hebben aandacht besteed aan de weerzinwekkende situatie, en ook de politiek is inmiddels betrokken.
Sponsor van het Nederlands elftal ING Bank, is geïnformeerd, en heeft een statement afgegeven geen aandeel in de organisatie te hebben, en zegt daarmee gebrek aan invloed te hebben op de gekozen koers. Daarnaast is ook de KNVB betrokken, en ook zij hebben laten weten geen mogelijkheden te zien de situatie positief te beïnvloeden.
Uiteraard zal het platform doorgaan met het onder de aandacht brengen van deze walgelijke praktijken. 24 oktober staat een gesprek gepland met de PVV en daarnaast worden ook andere betrokken partijen aangehaakt.

De heer Platini, voorzitter van de UEFA, zal in kennis worden gesteld van alle lopende acties, en zijn betrokkenheid bij het evenement is groot. We hopen dat de UEFA de verantwoordelijkheid neemt voor de acties in Oekraïne, en de daden afkeurt. Er is bekend welke alternatieven geboden kunnen worden om op verantwoorde wijze om te gaan met het zwerfdierenprobleem.