Erzincan 2010

update 30/3/2013 scroll down

De gemeente Erzincan heeft de hulp van ActieZwerfhonden en het SHKD ingeroepen om de zwerfhonden aldaar te steriliseren.
Erzincan heeft een nieuw asiel en een nieuwe, jonge, enthousiaste gemeentelijke dierenarts, die graag door Murat en Necdet opgeleid wil worden.

De gemeente zal de daadwerkelijke kosten van de operaties, de vaccinaties en het ontwormen betalen. ActieZwerfhonden betaalt de salarissen van het medisch team en hun reiskosten.
Er zullen 150 honden gesteriliseerd worden.

Para veterinair Omer is op 24 januari met de auto met alle benodigde spullen op weg gegaan naar Erzincan. Dierenartsen Necdet en Murat zullen woensdag per vliegtuig volgen.
Ook in Erzincan zal het dierenleed aanzienlijk verminderen!
De kosten voor ActieZwerfhonden zullen dit keer relatief laag zijn.

Salaris paraveterinair en honden vanger 7 dagen 7×50+50) 700tl
Salaris dierenarts 3 dagen (3×250) 750tl
Diesel 1200 tl
Air plane ticket (2 x 400) 800 tl
Totaal 3450 tl = 1725 euro

Update 26-01-11
Murat en Necdet zijn in Erzincan aangekomen en meteen begonnen met steriliseren.

Murat bericht dat de burgemeester en de vice-burgemeester beiden zeer geïnteresseerd zijn in de operaties. De vice burgemeester is komen kijken bij de operaties en de burgemeester heeft hem (Murat) gevraagd, hoe Erzincan nu verder moet gaan met het steriliseren van de zwerfhonden en hoe vrijwilligers hierbij betrokken konden worden.

De nu gesteriliseerde dieren worden 5 dagen verzorgd in het asiel en daarna weer vrijgelaten worden op de plek waar ze gevangen zijn.
De plaatselijke dierenartsen zijn erg enthousiast over de bij de sterilisaties gebruikte techniek.

Update 29-01-11
Murat en co zijn vrijdag 28 januari teruggekomen uit Erzincan.
Hij schreef dat het werken in Erzincan hem echt helemaal blij heeft gemaakt!

Naast het feit dat hij en Necdet in 3 dagen tijd 120 honden en 19 katten hebben gesteriliseerd, is hij vooral helemaal enthousiast omdat de burgemeester van Erzincan een echte dierenvriend blijkt te zijn!

Er zijn twee dierenartsen getraind. Een van hen, Dr. Eyup, is een goede jonge arts die speciaal aangenomen is om het welzijn van de zwerfhonden in de gaten te houden.

De burgemeester zei tegen Eyup dat hij alles kon bestellen wat hij nodig dacht te hebben.
Ook zei hij tegen Murat dat hij liever zag dat er nu wat minder dieren gesteriliseerd werden en dat de nadruk gelegd werd op de training van Dr. Eyup, dan andersom.

Plaatselijke vrijwilligers hebben de honden en katten gevangen. Opvallend was dat bijna alle gemeente ambtenaren ook wisten waar welke hond vandaan kwam.
De gesteriliseerde honden zullen tot woensdag in het asiel verzorgd worden en dan weer in hun territorium worden vrijgelaten.

9 februari
We hebben bericht gekregen dat de gemeentelijke dierenarts die tijdens de campagne in Erzincan getraind is, al volop zwerfhonden aan het steriliseren is.

30 maart 2013
Komende week gaat Murat weer twee dagen naar Erzincan. De getrainde dierenarts steriliseert volop honden maar met katten heeft hij nog wat problemen, vandaar de vraag of Murat hem op weg wilde helpen.