Bandirma 2011

Op 23 24 en 25 februari vertrekt het medisch team naar Bandirma.
Bandirma is een plaats aan de kust naast Erdek.
Hier zullen 160 honden gesteriliseerd worden en hopelijk weer een dierenarts opgeleid.
Plaatselijke dierenbeschermers hebben de honden gevangen en naar het asiel gebracht. Als ze van de operatie hersteld zijn zullen ze weer worden vrijgelaten.

De gemeente heeft zich bereid verklaard de kosten van het steriliseren te betalen, op de salarissen van ons medisch team na.
Deze kosten bedragen 500euro….voor zo weinig geld hebben we nog nooit zoveel dieren kunnen laten steriliseren:)

update 23 februari.

Eergister is Omer naar Bandirma vertrokken om alles in gereedheid te brengen voor de sterilisatiecampagne.
Vanochtend zouden Murat en Necdet hem nareizen. Jammer genoeg konden ze geen plek op de ferry bemachtigen; veel ferry’s waren in gebruik voor de evacuatie van Turken uit Libië. Hopelijk hebben ze vanavond mee geluk.
Er wachten 180 honden op sterilisatie. Voorafgaand aan de operatie worden ze stuk voor stuk gecheckt om te zien of ze de operatie aan kunnen.

update 24 februari

Ook Necdet en Murat zijn nu in Bandirma. Samen met de gemeentelijke dierenarts zijn er vandaag 53 honden gesteriliseerd.

Update 25 februari

In twee dagen tijd zijn er 93 honden en 5 katten gesteriliseerd.
Ondanks dat nog niet alle honden gesteriliseerd zijn is het team weer naar Istanbul vertrokken; de weersomstandigheden zijn momenteel slecht en er is in het asiel niet voldoende beschutting om meer dieren veilig te laten herstellen van de ingreep.
De gemeentelijke dierenarts in verder geïnstrueerd in het veilig en humaan steriliseren van honden en wij hopen dat hij “ons” werk zal voort zetten.