Kars 2012

Kars is een stad in het uiterst Zuid-oosten van Turkije met zo´n 130.000 inwoners.
Er zijn erg veel zwerfhonden.

Update 08-02-2012
Vandaag, 8 februari 2012, zijn de dierenartsen Necdet en Murat Bekhan naar Kars vertrokken om een honderdtal van deze zwerfhonden te steriliseren.
De campagne wordt grotendeels gefinancierd met een donatie van het RSCPA.
ActieZwerfhonden financiert het ontwormen, tegen teken behandelen en vaccineren van de honden.

Rasim, de veterinair student die ook bij de campagne in Igneada geholpen heeft, is samen met een andere student Yavuz, al een paar dagen geleden naar Kars vertrokken om de benodigde voorbereidingen te treffen; honden vangen, onderzoeken, operatiekamer inrichten, het team van vrijwilligers samenstellen, etc..
Necdet en Murat zullen drie dagen opereren.

De campagne is georganiseerd op verzoek van plaatselijke vrijwilligers van HAYTAP.
Tijdens de campagne zal een plaatselijke dierenarts opgeleid worden die zal zorgen dat alle zwerfhonden van Kars gesteriliseerd worden.

 

Update 19-2-2012

Murat en Necdet zijn hevig teleurgesteld uit Kars teruggekomen; er konden niet genoeg honden gevangen worden om goed door te werken en de dierenarts die door de telefoon zo enthousiast leek en graag wilde leren om de sterilisaties voort te zetten, bleek beter te praten dan te werken en dus van generlei nut voor de voorzetting van de campagne. Had Murat de indruk gekregen dat het een arts was die begaan was met het lot van de dieren en onze hulp hard nodig had, eenmaal in Kars aangekomen gaf de arts het duidelijk te verstaan dat hij de dieren geen nazorg kon en wilde geven.

De eerste dag hebben we 32 honden gesteriliseerd en de volgende dagen hebben we gebruikt om de honden de nodige nazorg te geven en de honden in het asiel medisch te verzorgen.
Door een donatie van RSCPA heeft deze campagne voor ActieZwerfhonden dan ook geen kosten opgeleverd