Wetens waard

Adopteren


Als u na het grondig afwegen van de voors en tegens besloten heeft een buitenlandse hond te adopteren doe dat dan niet bij een particulier of bij een buitenlandse organisatie.

Doneren


Mocht u een donatie willen doen en zo de buitenlandse dieren willen steunen, doneer dan niet in een opwelling of nav een zielige foto.

Sponsors


Naast onze vrienden zijn er ook een aantal bedrijven die Stichting ActieZwerfhonden steunen.Deze bedrijven willen wij hier extra onder uw aandacht brengen.

Turkije


Voor het S.H.K.D. werd opgericht was voorzitter en tevens oprichter, Robert Smith al actief met het ondersteunen van asielen en andere organisaties die probeerden het zwerfhondenprobleem in Istanbul op te lossen.

Berichten uit Turkije


Sinds 3 juli 2004 heeft Turkije een dierenbeschermingswet aangenomen hetgeen een grote stap voorwaarts is. Echter, op heel veel plaatsen wordt de wet niet uitgevoerd en niet gehandhaafd.

Neuter and Return


Wetenschappelijk bewezen is dat dit de enige manier is om het aantal zwerfhonden op de lange termijn permanent te doen afnemen.

Chemische sterilisatie


Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van sterilisatie/castratie zonder operatie.

Gezondheid en verzorging


Naast allerlei (religieuze) misvattingen en een gebrek aan correcte informatie zijn onwetendheid en een ongegronde angst voor honden vaak ook een reden waarom zwerfhonden gedood en/of mishandeld worden. Vooral de angst voor rabiës is in Turkije diep geworteld.

Ouders en leerkrachten


Van katten tot kanaries, van Dobermans tot dwergpoedels, onze huisdieren lijken vaak te weten hoe we ons voelen.

Wetgeving


Aangezien Nederland lid van de EU is en Turkije niet, Er in Turkije nog Rabiës (Hondsdolheid) voorkomt

Dieren en de Islam


We zijn van mening dat elk geloof, elk mens van deze teksten kan leren omdat het over compassie en respect gaat…voor elk levend wezen, door God geschapen.