Berichten uit Turkije 2015/2016

Hoewel we op deze pagina liever op een opbouwende manier met de zwerfhondenproblematiek in Turkije bezig zijn vind ik dat sommige zaken in de publiciteit gebracht moeten worden.
2016

Ik vind het vervelend om negatief over de situatie in Turkije te schrijven maar de waarheid moet wel gelezen worden. Een bericht van een kennis uit Istanbul

Het is elke keer ongelooflijk wat jullie – uit Nederland – voor de dieren in Turkije voor elkaar krijgen. Jullie verdienen alle respect en liefde van de hele wereld! Hier worden asiels in brand gestoken omdat mensen geen honden in hun buurt willen hebben, asiels worden gerund door mensen die de titel ‘duivel’ verdienen etc. Elke dag moet ik met mensen vechten omdat ze katten en honden wegschoppen of hen totaal niet respecteren. Ik woon hier al 10 jaar en weet niet of er veel is veranderd in de mentaliteit sindsdien. Maar hoop zal ik nooit verliezen, dankzijn jullie geweldige mensen!!!!

2015
In Sariyer/Istanbul is een “asiel” gebouwd waar 20.000 honden ondergebracht zullen worden. In iedere kennel komen 10 honden met elk 50cm2 ruimte. Op het terrein zijn ook twee crematoria gebouwd. Op het Aziatische deel van …Istanbul komt eenzelfde asiel.