Wereldwijde actiedag om goed te doen

#GivingTuesday is de wereldwijde actiedag om goed te doen. We vieren met zijn allen #GivingTuesday op de 1e dinsdag na Black Friday en Cyber Monday in 70+ landen. Dit jaar is #GivingTuesday op 1 december 2020. #watdoejij ?

De 3JS

Op GivingTuesday, dinsdagavond 1 december van 20.00 – 22.00 uur kan via een livestream heel Nederland meekijken naar optredens van de 3Js, Nick&Simon en Lucas Hamming vanuit de PX in Volendam. Kees Tol gaat de benefietshow presenteren. Deze avond wil je niet missen! De opbrengst van de avond gaat naar Huis aan het Water, (na)zorgcentrum voor mensen met kanker.

Meer info, klik hier.

Four Leaves

Via Four Leaves wil oprichter Shiran Gort teruggeven aan waar hij is geboren; voor elke verkochte set doneert de sociale onderneming een speciaal ontwikkelde slaapzak of handdoek aan een kindertehuis in Sri Lanka. Ook dit jaar geeft Four Leaves geen korting in het Black Friday weekend, maar geïnspireerd door #GivingTuesday verdubbelt Four Leaves 5 dagen lang de donatie aan de kindertehuizen.
Meer info, klik hier.

Annerie

Hoi, ik ben Annerie van Oort en ik organiseer sinds 1,5 jaar lunches voor (eenzame) alleenstaande ouderen. Een plan waar ik al langere tijd mee rondliep. Het bleek een doorslaand succes. Na 3 lunches en een borrel kwam er een 5e bijeenkomst bij op het programma. Ditmaal een 3 gangendiner bij Herberg D’n Brouwer in Zeeland (N.Br.) voor alleenstaande 65-plussers die nog midden in het leven staan.
Meer info, klik hier.

Geven werkt aanstekelijk

Het gevoel wat je met geven creëert is groots en verbindt. Gezamenlijk bouwen we aan een rechtvaardige en vrijgevige wereld. Als een boemerang die ook weer bij jou terugkeert, komt ook dankbaarheid en eerlijkheid terug naar jou. Doe mee met deze wereldwijde actiedag en help anderen zodat zij blijvend gelukkiger worden en jij dus ook.

Iets geven kan op vele manieren, alleen of met elkaar, met spullen of talent, maar altijd vanuit dezelfde gedachte: iets goeds doen voor een ander. Jij bepaalt aan wie of wat je geeft. Met je actie breng je een positieve transformatie teweeg. Eentje die gezien wordt door de hele wereld. Zeker wanneer het resultaat zichtbaar en soms letterlijk tastbaar is. Want we doen het samen.

Wat doe jij?

Met deze drie woorden vragen wij iedereen in Nederland om mee te doen met de #GivingTuesday beweging. Samen komen we in actie voor bijzondere initiatieven en projecten. We bieden jou een waardevol podium voor extra zichtbaarheid. Welke actie verdient het volgens jou om in de spotlight gezet te worden? Zet jouw #GivingTuesday actie op de kaart. Goed doen maakt je een beter mens en goed doen is #GivingTuesday.

Hoe deelnemen?

Deelnemen aan #GivingTuesday helpt om jouw actie tot een succes te maken. #GivingTuesday is een gratis en open beweging die positief licht schijnt op het belang van geven. Wij moedigen iedereen aan om mee te doen. Hoe groot of klein de actie ook is en of je nu met een kleine groep bent of werkzaam bent voor een grotere organisatie. #GivingTuesday helpt jouw actie met het gratis beschikbaar stellen van een toolkit, stappenplan, logo’s, publiciteit, social media uitingen, etc. Benieuwd hoe je kunt deelnemen en wie er al meedoen en welke #GivingTuesday acties er zijn in 2020?

Voor wie?

Individuen

Start jouw #GivingTuesday actie
en doe iets goeds voor een ander!
Wat doe jij?

LEES MEER

Non-Profits

Jullie #GivingTuesday actie als
additoneel kanaal om jullie impact
te laten zien of vergroten.

LEES MEER

Zakelijk

Start een #GivingTuesday actie om
invulling te geven aan jullie MVO-beleid
en doe iets goeds voor een ander.

LEES MEER

Scholen

Start jullie #GivingTuesday actie als
school of universiteit en vraag zelf om
ondersteuning of doe iets goeds.

LEES MEER

Direct starten

Meedoen met #GivingTuesday kan op vele manieren. Maar kies er één die het beste bij jou past. Misschien is dat wel heel dichtbij in je directe omgeving. Start je eigen actie om goed te doen. Samen met familie, vrienden, buren of collega’s. Houd een inzameling voor de voedselbank of voor een school in Kameroen. Help vluchtelingen en asielzoekers. Houd een opruimactie in het stadspark. Of schilder het plafond van je bejaarde buurvrouw. Wat wordt jouw goede daad?

Gewoon geïnteresseerd?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Of meld je aan op onze online community voor ondersteuning bij jouw #GivingTuesday actie.

#GivingTuesday Blog

Partners

Iedereen die #GivingTuesday een warm hart toedraagt kan partner of deelnemer worden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Voor een overzicht van alle partners, zie de partners pagina.

Founding partners


Funding partners


Partners